Stone Villa

Bodrum, TR

Stone Villa Bodrum, Bodrum sahili üzerinde Ege Denizi’ne yukarıdan bakan eşsiz panoramik bir alan üzerinde bulunuyor. Quark Studio ve Pırıl Kuğu Mimarlık’ın bu projeye ortak yaklaşımı, iç mekan tasarımına ilişkin iki unsura dayalıdır. Birinci unsur, kapalı alanlar ve bozulmamış kıyı alanları arasındaki sürekliliği sağlamak için yerel doğal malzemelerin kullanımına yöneliktir. İkinci unsur ise, doğal ışıklandırmanın stratejik olarak tavan penceresinden villaya yansımasını sağlamaya yöneliktir. Villa, etkileyici ve eşsiz bir ev ortamı için güçlü, sağlam bir temel sunan uçurumdaki kayalık üzerine inşa edilmiştir.

Villanın üzerinde bulunduğu inanılmaz coğrafi oluşum, her kat için özgün bir panorama sağlıyor. Zemin katta oturma odası, iç ve dış mekanlar arasında kesintisiz görsel geçiş sağlayan ve panoramik manzarayı en üst düzeye çıkaran büyük pencereler bulunuyor. Üst katta da geniş pencereli geniş odalar, muhteşem deniz manzaralarına bakıyor.

Villanın zarif iç tasarımı; taş ve ahşap dahil, yerel ve doğal malzemeleri ortaya koyuyor. Bookmatch desenli mermer zeminler, yerel taş duvarlar ve özel tasarım mobilyalar; Bodrum’un sayısız doğal güzelliğiyle iç mekanları birbirine bağlıyor. Bookmatch desenli mermer kaplama, metalik siyah dokunuşlara sahip beyaz sıva tavan ile vurgulanan mekanın renk paletinden ilham alıyor.

Quark’ın projede titizlikle ele aldığı estetik unsurlar dışında ekibimizin sunduğu tasarım, bir dizi inovatif seçenekle villa sakinlerinin ve konuklarını konforunu sağlıyor. Villanın enerji açısından neredeyse tamamen nötr hale getirilmesi ve uzun vadeli sürdürülebilirlik için hazır olması amacıyla kullanılacak olan ısı geri kazanım sistemi, çoklu cam, verimli yalıtım, LED aydınlatma ve enerji tasarruflu cihazlar kuruldu. Hem ana odalar hem de misafirlerin kullanacağı yatak odalarında; özel tasarım yataklar, geniş giyinme odaları ve lüks ebeveyn banyoları gibi iç acıcı olanaklar yer alıyor. L biçimindeki dev sonsuzluk havuzu, villanın sakinlerine hem eğlence olanağı hem de bu villayı mükemmel derecede özgün kılan yamaç panoramasını deneyimlemek için ek yöntemler sunuyor.

Devamını Oku

PROJE KÜNYESİ

Konum
Bodrum, Türkiye
Proje Alanı
1.100 m2
İşveren
Özel
Sektör
Konut
Hizmetler
İç Mimari Tasarım, Mimari Görselleştirme
Tamamlanma Tarihi
2018

Paylaş

BENZER PROJELER